Διεθνές σεμινάριο HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής)

Από 1923 Απριλίου και ώρες 09:00 21:00 πραγματοποιείται στο σχολείο μας το Διεθνές σεμινάριο της HelMSIC – Hellenic Medical Students’ International Committee (Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής).

50 Φοιτητές και φοιτήτριες από την Ιορδανία, το Χονγκ Χονγκ, την Ινδία και διάφορες χώρες από την Ευρώπη συμμετέχουν σε δράσεις που εστιάζονται κατά βάση σε έξι θεματικές, τις ερευνητικές και κλινικές ανταλλαγές φοιτητών Ιατρικής, την δημόσια υγεία, την ιατρική εκπαίδευση, τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη.
Το HIT διοργανώνεται για έκτη φορά στην Θεσσαλονίκη και πρόκειται για ένα τετραήμερο διεθνές workshop (εκπαιδευτικό σεμινάριο).
Το workshop συνίσταται από ατομικές και ομαδικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, που απευθύνονται σε φοιτητές Ιατρικής από όλον τον κόσμο. Η θεματολογία αποτελείται κυρίως από advanced θεματικές Ιατρικής Εκπαίδευσης, Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας και Ανταλλαγών Φοιτητών Ιατρικής. Οι εκπαιδευτές είναι ειδικά πιστοποιημένα άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έτσι οι trainers μπορούν να έρθουν σε επαφή με το ρόλο τους μέσα στις Ιατρικές σχολές των χωρών τους αλλά και των οργανώσεων στις οποίες ανήκουν ως εκπαιδευτές πλέον των θεματικών αυτών και να εκπαιδευτούν εξειδικευμένα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στις εξελίξεις και να υποστηρίζουν κάθε εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα να κατανοήσουν πως μπορούν με τις γνώσεις που διαθέτουν να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση και την εξέλιξη των ιατρικών σχολών, μαζί με τους τοπικούς υπευθύνους, καθηγητές και τους υπευθύνους των κλινικών.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο website της οργάνωσης, www.helmsic.gr.

1682087020524 1682087020534

79 Σύνολο 1 Views Today
Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.